Carregant…

Ciència i inclusió social

Els alumnes de la UEC Martí Codolar lliuren material didàctic a la FETCH

Ens plau anunciar-vos l’acte que farem el proper dia 10 de desembre a la Universitat de Vic. I ens plau molt perquè és una gran experiència poder posar la física al servei de col·lectius socials com el dels joves de les UEC (Unitats d’Escolarització Compartida). Us asseguro que és una vivència única sentir com la física, titllada sovint de llunyana a la societat, pot tenir una utilitat pràctica en un dels col·lectius més necessitats i oblidats de la nostra societat.

El proper dimecres 10 de desembre a les 11:30, a la Sala Segimon Serrallonga de la Uvic, els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UECcentre juvenil Martí Codolar, faran lliurament de material per a l’ensenyament de les ciències al Departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la FETCH.

Aquest material didàctic ha estat construït pels joves de la UEC, dins del projecte “CosmoCaixa amb tots Vosaltres”.

L’objectiu del projecte de CosmoCaixa, que enguany engega la 2a edició, és oferir als joves una activitat lligada al món científic i que tingui una utilitat per a la societat. En aquest cas es tracta d’una eina per a l’ensenyament de l’òptica a les escoles de primària.

Des de CosmoCaixa ens van fer l’encàrrec a PhysicS! de dissenyar una eina que haurien de construir els joves de la UEC, i guiar-los en la seva construcció. Aquesta eina havia de ser útil i lligada a la ciència, de manera que la poguessin oferir a entitats o particulars, així els alumnes sentien que podien fer alguna aportació a la societat.

Els varem proposar de construir una “caixa de fum”, una eina que ningú fabrica i per tant no es ven enlloc, i que va molt bé per explicar òptica a les escoles, des de primària fins a batxillerat. Dins el grup de recerca al que pertanyo (CODI, Coneixement i Didàctica, UVIC) hem fet servir aquestes caixes amb molt d’èxit, tant en formacions per a mestres de primària i secundària com amb infants.

http://mon.uvic.cat/lapunt/2014/12/04/els-alumnes-de-la-uec-marti-codolar-lliuren-material-didactic-a-la-fetch/

Pels qui no ho coneixeu, les UEC són centres en els quals es fa una adaptació de l’etapa d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) a aquells nois i noies que, per diferents motius, no poden seguir tot el seu currículum escolar en el seu institut d’origen.

El centre juvenil Martí Codolar és una entitat privada, sense afany de lucre, que pertany a la Congregació Salesiana i promou diversos projectes educatius i de prevenció per a infants, adolescents i joves de les famílies més necessitades de la zona de Barcelona.

Si voleu venir, hi esteu convidats!

Deixa un comentari