Carregant…

Notícies

Notícies

Cent anys de superconductivitat

[custom_frame_center shadow=”on”][/custom_frame_center] El 8 d’abril de 1911 Heike Kamerlingh Onnes va descobrir la superconductivitat. 100 anys després, des de PhysicS! volem recordar aquesta fita històrica de la física. Amb la sessió “La Màgia de la Levitació” oferim a l’alumnat una breu visió històrica del que van ser els inicis de la física de baixes temperatures.

Llegir »

Jornades de Divulgació de la Relativitat al MNACTEC

El passat dissabte 26 de febrer PhysicS! va participar a les IV Jornades de Divulgació de la Relativitat amb una xerrada sobre el GPS i la seva connexió amb la teoria de la relativitat. Les Jornades es van fer al mNACTEC i estan organitzades per l’Agrupació Astronòmica de Terrassa i www.relatividadespecial.com (UPC).

Llegir »

Vídeo presentació de Physics!

Levitació, cosmologia, electricitat,… el projecte PhysicS! us ofereix sessions amenes i participatives per a la física de secundària i batxillerat.

Llegir »

Un senzill acceleròmetre que desafia el sentit comú

[custom_frame_center shadow=”on”][/custom_frame_center] Us presentem un senzill muntatge de cost pràcticament nul que us pot servir tant per a l’estudi de la segona llei de Newton com del principi d’Arquímedes o la força centrípeta. També pot ser una bona eina per il·lustrar el principi amb el que funcionen els receptors de l’equilibri que tenim a l’oïda

Llegir »