Carregant…

Sessions

Sessions

SESSIONS PER A SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

De l’ espelma al LED, una historia lluminosa

Sessió per a secundària i batxillerat

L’espelma i el LED il·lustren els dos extrems de cinc mil anys de progrés científic i tecnològic. Seguirem el repte tecnològic de com l’home ha anat il·luminant el seu món, i en aquesta història trobarem moltes curiositats. Òptica, electricitat, química,… són presents a la xerrada.

La física, la ciència ficció i els súper herois

Sessió per a secundària i batxillerat

Un divertit repàs a les lleis de la mecànica, l’electricitat i el magnetisme usant els súper herois o la ciència ficció com a fil conductor.

Diàlegs amb un astrònom

Sessió per a secundària i batxillerat

A través d’ una videoconferència l’alumnat dialoga en directe amb un astrofísic de l’Institut d’Astrofísica de Canaries i investigador responsable de l’únic instrument espanyol que hi ha funcionant al Gran Telescopio de Canarias.

La màgia de la levitació

Sessió per a secundària i batxillerat

Amb la levitació com a pretext, oferim una mirada sobre diferents lleis de la mecànica, l’electricitat i el magnetisme i, sobretot, una introducció a la superconductivitat i les seves aplicacions.

Els taxistes, necessiten de la relativitat?

Sessió per a secundària i batxillerat

Una introducció senzilla i comprensible al GPS que mostra a l’alumnat com la física teòrica s’insereix en el nostre dia a dia.

Llamps i trons!

Sessió per a secundària i batxillerat

Una aproximació a l’electricitat i el magnetisme. Amb un seguit de divertides pràctiques fem un recorregut des de la llei d’Ohm fins als ferrofluids.

Esport i Ciència

Sessió per a secundària i batxillerat

Fins i tot a l’esport més quotidià apareix la física. Quin és el secret dels xuts amb efecte? Per què la pilota està feta a base d’hexàgons i pentàgons?…
La física no ens ensenyarà a jugar a futbol, però ens permet entendre alguns dels seus secrets.

Com funcionen les sessions?

Oferim als centres d’ensenyament un conjunt de sessions, de diverses temàtiques, on expliquem conceptes de física d’una manera diferent a la que el dia a dia permet fer al professorat.

Cada sessió combina les explicacions amb demostracions pràctiques i participació del públic. Aquestes demostracions són un eix fonamental de tot el programa, i es busca que siguin diferents de les habituals, que sorprenguin i facin pensar a l’alumnat. Les sessions són sempre a càrrec de professorat universitari i físics professionals. Cada sessió va acompanyada d’un breu dossier de treball, idees o bibliografia per aprofundir en el tema i treure’n més profit de la sessió.

Les sessions són flexibles, i tot i ser recomanades per a determinats cursos, en general poden ser adaptades als diferents nivells. Trieu el tema segons els vostres interessos. Un cop triat el tema podem acordar quin enfocament li donarem:

    1. 1. Quin nivell d’aprofundiment tècnic voleu per a les explicacions
    1. 2. Quins ítems us interessaria que apareguessin en la presentació

Tot això en funció del tipus d’acte que es tracti i de les edats i tipus d’alumnat a qui anirà dirigit.
vol ser una eina realment útil al servei del professorat de física, per això les seves sessions són flexibles.

No us heu de traslladar, fem les sessions al vostre propi centre el dia que acordem, amb l’ estalvi de temps i diners que això suposa.

Totes les sessions estan pensades per poder ser fetes en 1 hora, així podeu encaixar bé l’activitat en els vostres horaris escolars.

Tot i així sovint la participació de l’alumnat pot allargar més la sessió.

Cap, només necessitem una sala adequada amb ordinador , projector, endolls i una taula gran.

En el cas de la videoconferència, cal tenir connexió a la xarxa.

Les sessions són molt útils per a complementar els continguts d’assignatures com Física o Ciències per al Món Contemporani, però també per a fer sessions divulgatives davant de públics ben diversos.