Carregant…

Setmana de la Ciència a Viladecans

Del 13 al 22 de novembre, impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, es celebra a tot Catalunya la Setmana de la Ciència, que arriba ja a la seva vintena edició i que està dedicada a la llum, en aquest 2015, declarat Any Internacional de la Llum.

El dia 12 de novembre, a les 18.00 hores a Can Xic (Viladecans), es farà la presentació pública de tots els actes de la Setmana de la Ciència a Viladecans. Victor Grau, Doctor en ciències físiques per la UPC, professor agregat al departament de didàctica de les arts i les ciències de la Uvic i creador i director de la iniciativa de divulgació per a centres de secundària PhysicS! farà la xerrada inaugural parlant de la història de l’espelma al LED.

La llum i el color són presents a la natura: al cel, les estrelles, en algunes espècies animals, en reaccions químiques,… Però l’espelma i el LED il·lustren els dos extrems de cinc mil anys de progrés científic i tecnològic. Les espelmes ens han fet llum molts segles, però el corrent elèctric va substituir espelmes i fanals de gas, i aquesta tecnologia ens ha portat molt més. Veurem com l’home ha anat il·luminant el seu món, i en aquesta història descobrirem altres curiositats: en fanals de gas, en els fluorescents i la tònica o en el blau del cel…

Teniu més informació de la Setmana de la Ciència a Viladecans al següent enllaç:

Programa Vivim la Ciència!

Deixa un comentari