Carregant…

XI edició del Congrés ‘La ciència feta pels infants’

L’Aula Magna de la Universitat de Vic acollirà la XI edició del Congrés “La Ciència feta pels Infants”, els dies 16 i 17 de maig. Es tracta d’un congrés científic en què 325 nens i nenes (des de P4 fins a 6è de primària) de 10 escoles de la comarca d’Osona presentaran els resultats de les seves investigacions i projectes científics treballats a l’aula. Seran rebuts per la Dra. Marta Otero, vicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement de la UVic.

El Laboratori de Didàctica de la Universitat de Vic i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona organitzen conjuntament aquest congrés perquè els estudiants exposin els resultats de les investigacions que han estat fent al llarg del curs. L’objectiu és crear a l’aula situacions que reprodueixin moments de la ciència real perquè després els escolars presentin la seva investigació en el congrés. D’aquesta manera es pretén promoure la investigació científica, treballar les competències comunicatives i científiques dels nens, i afavorir l’intercanvi d’experiències i coneixement entre escolars i docents.

Aquest any, com a novetat, es lliuraran els premis del concurs fotogràfic “La meva foto de ciència” el dijous 16 de maig, que s’ha obert a tots els centres d’ensenyament de primària de Catalunya.

La primera edició del congrés La Ciència feta pels Infants es va fer l’any 2003 i, des d’aleshores, cada any s’ha portat a terme una nova edició d’aquesta activitat pionera a Catalunya. Al llarg de les onze edicions ja han participat al congrés uns 5.325 nens i nenes de 45 escoles de la comarca d’Osona.

El congrés compta amb el suport de la Unitat de Divulgació Científica de la UVic, i el finançament del Ministerio de Economía y Competitividad y de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.

 

Deixa un comentari